inapoi

  ORDIN  Nr.  350

din 02.08.2002

pentru aprobarea Regulilor si normelor tehnice privind producerea in vederea comercializarii, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, precum si comercializarea semintelor de cereale,  oleaginoase  si  textile,  plante  furajere,  sfecla, cartof si legume

 

Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,

In baza art. 12 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, comercializarea semintelor si materialului saditor, precum si inregistrarea soiurilor de plante;

Avand in vedere necesitatea armonizarii legislatiei romanesti cu reglementarile Directivelor Consiliului Uniunii Europene nr. 66/400/CEE privind comercializarea semintelor de sfecla, 66/401/CEE privind comercializarea semintelor de plante furajere, 66/402/CEE privind comercializarea semintelor de cereale, 66/403/CEE privind comercializarea cartofilor de samanta, 69/208/CEE privind comercializarea semintelor de plante oleaginoase si textile, 70/458/CEE privind comercializarea semintelor de legume, cu amendamentele ulterioare, precum si directivele si deciziile de implementare ale Comisiei Comunitatii Europene;

        In temeiul Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor cu modificarile si completarile ulterioare, emite urmatorul

O R D I N:

        Art.1. – Se aproba Regulile si normele tehnice generale privind producerea in vederea comercializarii, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, precum si comercializarea semintelor de cereale, oleaginoase si textile, plante furajere, sfecla, cartof si legume, prevazute in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul ordin.

        Art.2. – Se aproba Regulile si normele tehnice specifice privind producerea in vederea comercializarii, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, precum si comercializarea semintelor de cereale, oleaginoase si textile, plante furajere, sfecla, cartof si legume, prevazute in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentul ordin.

        Art.3. – La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 65/1997 privind aprobarea Normelor tehnice pentru producerea, controlul, certificarea si comercializarea semintelor si materialului saditor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 251 din 24.09.1997, cu exceptia prevederilor art.1 Partea a II-a anexele nr. 12, 16, 18, 19, 20, 21, 22 si 23.

        Art.4. – Documentele de calitate a semintelor eliberate in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 65/1997 au efecte juridice depline pana la expirarea termenului de valabilitate, semintele astfel certificate si/sau reanalizate pot fi comercializate pana la lichidarea stocurilor, iar formularele tipizate ale documentelor existente la data intrarii in vigoare a prezentului ordin raman valabile pentru semintele care se comercializeaza pentru insamantarile din toamna anului 2002.

        Art.5. – Inspectoratele teritoriale pentru calitatea semintelor si materialului saditor, Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor si agentii economici inregistrati vor pune in aplicare prevederile prezentului ordin, iar Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor va urmari aplicarea acestora.

        Art.6. – (1) Prezentul ordin, cu exceptia anexelor nr. 1 si 2, va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(2) Anexele nr. 1 si 2 ale prezentului ordin vor fi puse la dispozitia celor interesati, de catre Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor, pe suport de hartie prin inspectoratele teritoriale pentru calitatea semintelor si materialului saditor si Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, si electronic pe adresa www.iscsms.ro.

 

 

M I N I S T R U,

Ilie Sarbu


Format html :

Format zip(download):