back
M.Of.Nr. 211 din 1 aprilie 2009
 
 
 
ORDIN NR. 186 

privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii,

 padurilor si dezvoltarii rurale nr. 1.264/2005 pentru

 aprobarea Regulilor si normelor tehnice privind

producerea in vederea comercializarii, controlul,

 certificarea calitatii si comercializarea

semintelor de plante oleaginoase si textile

 

 

    Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale politici agricole nr. 128.132 din 11 martie 2009,

    in baza prevederilor art. 12 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, comercializarea semintelor si a materialului saditor, precum si inregistrarea soiurilor de plante,

    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,

 

 

    ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite prezentul ordin.

 

 

    Art.I. - Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 1.264/2005 pentru aprobarea Regulilor si normelor tehnice privind producerea in vederea comercializarii, controlul, certificarea calitatii si comercializarea semintelor de plante oleaginoase si textile, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 18 si 18 bis din 9 ianuarie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

    – In anexa nr. 7 „Cerinte suplimentare sau mai stricte pentru producerea, certificarea si comercializarea semintelor de oleaginoase si textile in Romania“, la capitolul II „Prelucrarea si certificarea semintelor“ litera G, punctul 9 va avea urmatorul cuprins:

    9. Prezenta semintelor modificate genetic in partide/loturi de seminte non-OGM se admite pana la maximum 0,3% in urma testarii in laborator, in cazul soiurilor non-OGM apartinand speciilor cu polenizare libera (alogame) si hibrizilor, respectiv 0,5% seminte modificate genetic, in cazul soiurilor non-OGM apartinand speciilor autopolenizate (autogame); semintele care prezinta un procent de impurificare cu seminte OGM mai mare de 0,3%, respectiv 0,5% nu se certifica.

    Art.II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 1 iulie 2009.

 

 

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,

Ilie Sarbu

 

    Bucuresti, 23 martie 2009.

    Nr. 186.